[Előző] [Fel] [Következő]

„M-LKSO-03: 90Sr radioaktív koncentrációjának meghatározása
környezeti-, humán-, ivóvíz- és élelmianyag mintákban”

című akkreditált vizsgálat

A vizsgálandó környezeti elem/eszköz/anyag:
víz (természetes felszíni víz, csapadékvíz, ivóvíz, ásványvíz, gyógyvíz, technológiai hulladékvíz stb.), növényi és állati eredetű élelmiszerek ill. élelmi anyagok, talaj és talajhoz hasonló jellegű szilárd minták (iszapok, zagyok, építőanyagok stb.), humán minták.
Az eljárás során feldolgozásra kerülő, előkoncentrált mintamennyiségben a radioaktív 90Sr mennyisége legalább 0,05 Bq.
A vizsgált jellemző megnevezése:
90Sr radionuklid aktivitáskoncentrációja.
A vizsgálat ismertetése:
A mérendő mintában megfelelő mintaelőkészítő eljárással (egy ésszerű mintamennyiség határáig) koncentráljuk a meghatározandó radionuklidot. Az előkészítő eljárás általában a minta roncsolásával jár. A 90Sr koncentrációját szelektív radiokémiai módszerrel határozzuk meg.
A mérendő mintát a megrendelő juttatja el a laboratóriumba. Az eljáráshoz szükséges minta mennyiségét (esetleges igény esetén a mintavétel módját) előzetes konzultáció alapján a vizsgálat felelősével szükséges egyezteteni.
A vizsgálat felelőse: Szabó Gyula
Az OSSKI Sugáregészségügyi Főosztály Laboratórium (SEFOLAB) a jelzett vizsgálat elvégzésére akkreditált; a vizsgálat mérési eredményéről a minta beérkezését követő legkevesebb 30 munkanapon belül tudunk eredményt nyújtani. Az eredményről a Megrendelő számára akkreditált jegyzőkönyvet állítunk ki.
Kérjük, hogy a mérés áráról szíveskedjen árajánlatot kérni, és a mérést legalább egy héttel a mérés esedékessége előtt szíveskedjen megrendelni.

Revízió: 2011-03-17

Valid HTML 4.01 Transitional