[Előző] [Fel] [Következő] |
A LAKÉLM adatbázist az Intézetünk az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézettel (OÉTI) közösen hozta létre. Az adatbázis kezdetben az OÉTI által 1985-1988 között, valamint az OÉTI és az OSSKI által 1993-ban közösen végzett, az ország területéről véletlenszerűen kiválasztott személyek felmérési adatain alapult, melyek később kiegészültek Bátaapáti és Püspökszilágy térségében végzett korcsoportos felmérések adataival.
A felmérések készítésének jellemzője, hogy a vizsgált személyek által fogyasztott élelmiszer mennyiségének és fajtájának rögzítése mellett az adott háztartásban az élelmiszer elkészítésére alkalmazott recept is rögzítésre került - ezen adatok birtokában az egyes személyek által ténylegesen fogyasztott elsődleges élelmiszerek, valamint élelmiszer-alapanyagok, élelemanyagok, adalékanyagok, stb. fajtája és mennyisége a szokásosnál nagyobb pontossággal volt meghatározható.
Az adatbázis jelenleg mintegy
fogyasztási jellemzőit tartalmazta, melyek közel
vonatkozó adatok feldolgozásával készültek.