Tájékoztató a hatósági személyi dozimetriai ellenőrzés
igazgatás szolgáltatási díjának VPOS befizetési lehetőségéről

Tisztelt Ügyfeleink!

Az Országos Személyi Dozimetriai Szolgálat által a 16/2000 EüM. r. szerinti végzett hatósági személyi dozimetriai ellenőrzés igazgatás szolgáltatási díjának az ÁNTSZ OKK OSSKI részére történő befizetése - az eddigi hagyományos befizetési módok (banki átutalás, „sárga csekkes" postai utalás, stb.) mellett - a VPOS (angolul: Virtual Point Of Sale; azaz virtuális fizetési terminál) rendszer segítségével közvetlenül bankkártyával, interneten keresztül is megtehető.

A VPOS rendszerrel történő fizetés előnyei:

A VPOS rendszerrel történő fizetés kezdeményezésének lépései

 1. A VPOS rendszerrel történő fizetés előfeltétele, hogy
 2. Az érvényes ÁNTSZ ügyfélkapu felhasználói név és jelszó birtokában lépjen be az ÁNTSZ OSZIR Sugáregészségügyi Szakrendszeren belül az Országos Személyi Dozimetriai Szolgálat (OSZIR-OSZDSZ) rendszerébe (a fent megadott honlapon a jobb felső sarokban lévő „Bejelentkezés” rész, majd a jobboldalt megjelenő „úszó-menü” használatával). Az OSZIR-OSZDSZ használatának részletes tájékoztatóját megtekintheti vagy letöltheti belépés után a „Segítség” gomb használatával.
 3. Az OSZIR-OSZDSZ alrendszerén keresztül kezdeményezheti az Ön elektronikus számlájának a VPOS rendszeren keresztüli kifizetését. A fizetés megkezdése előtt önnek ki kell jelölnie VPOS-al történő fizetésre a megfelelő számláit (ld. „Segítség”). Ezt követően az "EFER-IPP" menüre kattintva az Ön kapcsolata az ÁNTSZ webportáljáról átkerül az OSSKI EFER-IPP felületére, ahol előkészítheti a megfelelő banki műveleteket; ennek részletes leírása ennek a felületnek a "Súgójában" (jobboldalt fent) található meg.
 4. A fizetés megkezdésekor („Elfogadás” gomb) Ön átkerül a banki VPOS termináljára. Miután Itt Ön megadta a banki azonosítóit, az elektronikus számlán (számláin) feltüntetett összeg késlekedés nélkül jóváíródik az ÁNTSZ OKK OSSKI számláján. Ezután a banki alkalmazás visszairányítja Önt az OSSKI EFER-IPP felületre.
  FIGYELEM!
  1. Részösszeg utalására nincs lehetőség, a megjelölt teljes számlavégösszeg csak egyben fizethető! Ugyanakkor a felületen több tétel összevonható, így akár több számla is kifizethető egy tranzakció alatt.
  2. Javasoljuk, hogy a fizetés kezdeményezése előtt készítse elő a bank részéről megkövetelt azonosító adatait, úgy mint
   • a bankkártyán szereplő tulajdonos neve,
   • a bankkártya száma,
   • lejárati dátuma,
   • érvényesítési (CVC2 vagy CVV2) kódja,
   mert ezek helyes megadására legfeljebb 5 perc áll majd rendelkezésére!
  3. Fizetni minden olyan bankkártyával lehet, amelyen az internetes kereskedés engedélyezett, pl. a dombornyomott Visa, MasterCard és American Express kártyák. Más kártyák használata csak akkor lehetséges, ha az azt kibocsátó bank előzetesen lehetővé tette a kártya internetes használatát.

Ha a VPOS rendszerrel történő fizetéssel kapcsoltban bármi problémája merülne fel, kérjük, vegye tekintetbe az alábbiakat:

OKK OSSKI OSzDSz, 2015.12.17.

Köszönettel,

OSSKI OSzDSz

A VPOS fizetés lehetősége „Az internetes bankkártyás fizetés VPOS használatának kialakítása az OSSKI-ban” című és „EKOP-2.A.3-2013-2014-0004” számú projekt keretében valósult meg.


Revízió: 2015-12-17

Valid HTML 4.01 Transitional