[Előző] [Fel] [Következő]

1. számú tájékoztató az OSSKI 16/2000 (IV.8.) EüM. rendelet szerinti hatósági személyi dozimetriai ellenőrzési szolgáltatásának 2013. évi változásairól

Az OSSKI Országos Személyi Dozimetriai Szolgálata (OSZDSZ) által nyújtott, a külső foton-sugárzásból származó egésztest-sugárterhelés hatósági személyi dozimetriai ellenőrzési szolgáltatásban 2013. év során az alábbi változások várhatók:

  1. Az eddig használt "Loxford 30GS/MK1A" típusú kazettába helyezendő „Kodak Personal Monitoring Film Type 2” típusú filmdoziméterek gyártása 2011 őszén befejeződött, ezért helyettük 2013. év során az OSZDSZ a Panasonic Corp. által gyártott „UD-802AT” típusú egésztest termolumineszcens dozimétereket (ún. TLD-ket) biztosít (ld. a 1. sz. kiegészítés az 1. sz. tájékoztatóhoz c. weblapon).
  2. A filmdoziméterekről az egésztest TLD-kre történő átállás várhatóan 2013 márciusától kezdődően folyamatosan történik majd, de nem minden Ügyfelünk számára azonos időpontban, egyes Ügyfeleink esetében az eddigi 2 hónapnyi időtartamú ellenőrzési időszak egyszeri alkalommal 3 hónapnyira fog növekedni.
  3. Az egésztest TLD-k napi viselési és tárolási szabályai megegyeznek a filmdoziméterekével.
  4. A TLD-vel történő hatósági személyi dozimetriai ellenőrzés igazgatás szolgáltatási díj mértéke várhatóan 2070.- Ft/eset és 2100.- Ft/eset közötti lesz (ÁFA mentes), pontos mértékéről és hatályba lépésének időpontjáról, valamint ezek kihirdetésének jogszabályi helyéről jelen tájékoztató készítésének időpontjában még nem rendelkezünk információval.
  5. Az OSSKI a weben keresztül Általános Szerződési Feltételekben fogja kihirdetni az egésztest TLD-vel történő hatósági személyi dozimetriai szolgáltatásával kapcsolatban az OSSKI-ra és az Ügyfelekre háruló alapvető kötelezettségeket.
  6. Az OSSKI OSZDSZ 2013. második félévére tervezi a résztest TLD dozimetriai szolgáltatás megkezdését a végtagok, a bőr és a szem külső béta- és gamma-sugárzásból származó sugárterhelésének ellenőrzésére, amely gyűrűkbe, illetve fejpántba illeszthető, a Panasonic Corp. által gyártott „UD-807ATN” típusú TLD-vel tervez megoldani (ld. a 1. sz. kiegészítés az 1. sz. tájékoztatóhoz c. weblapon).
  7. A hatósági személyi dozimetriai ellenőrzési szolgáltatásunk jövőbeli változásaival kapcsolatos további információkat az OSSKI http://www.osski.hu/osski/sefo1/oszdsz/tajekoztato/tld-index.html című weblapján fogjuk közzé tenni.

Türelmüket megköszönve és segítőkész együttműködésükben bízva,

Tisztelettel,

Dr. Sáfrány Géza

főigazgató-főorvos

OSSKI, 2012-10-15.


Letöltés .pdf dokumentumként


Revízió: 2013-02-13

Valid HTML 4.01 Transitional