EN [Előző] [Fel] [Következő]

Országos Személyi Dozimetriai Szolgálat (OSzDSz)

A Szolgálat személyi állománya

A Szolgálat feladatai

A 2016. január 1-jétől hatályos új hazai sugárvédelmi szabályozás - a 487/2015. (XII. 30.) Korm. rendelet - szerint a hatósági személyi dozimetriai ellenőrzés az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) Országos Személyi Dozimetriai Nyilvántartásának (OSzDNy) a feladata.

A Szolgálat hatósági személyi dozimetriai mérési szolgáltatás nyújtásával működik közre az OAH OSzDNy fenti feladatának az ellátásában. E szolgáltatás nyújtása a a hatósági személyi dózismérők viselésére kötelezett dolgozók munkahelyei számára történik, és a következőket foglalja magában:

A Szolgálat az OKK OSSKI által működtetett Sugáregészségügyi Vizsgáló Laboratórium részeként a fenti mérési szolgáltatást az

elnevezésű akkreditált vizsgálati módszer végrehajtásával végzi.

A hatósági személyi dozimetriai ellenőrzés új szabályozás szerinti lebonyolításának részletes szabályait tartalmazó, Hatósági Személyi Monitorozás és az Országos Személy Dozimetriai Nyilvántartás működése című és SV-7 számú útmutató, valamint annak SV-7.1 számú melléklete az OAH honlapjáról tölthető le. Kérjük, szíveskedjenek az útmutatót mihamarabb áttanulmányozni és a jövőben az abban foglaltak szerint eljárni! Az egyes munkahelyek és az OKK OSSKI OSzDSz közötti napi kapcsolattartással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók kivonatosan az OKK OSSKI OSzDSz 30. sz. tájékoztatójában találhatók.


Revízió: 2017-02-24

Valid HTML 4.01 Transitional